940811 – український post-rock. Інтерв’ю.

940811 - український post-rock. Інтерв'ю. | Overdrive.com.ua

940811 – український post-rock. Інтерв’ю.

Ми натрапили на досить цікавий post-rock проект з не менш цікавою назвою “940811”. До вашої уваги інтервью з засновником проекту.

Розкажи про себе і чому з’явилося бажання займатися музикою:

Загалом, що можу розповісти про себе)
Звуть Максим. живу в Чернівцях. . Музикою вирішив займатися в 14 років. Я тоді тільки-тільки познайомився з такими жанрами як ambient, post-rock, atmospheric, experimental. Ця музика сильно вплинула на мене і стала джерелом мого натхнення. Чим більше я слухав цей жанр, тим більше знаходив різні музичні проекти, які впливали і, надалі, формували мою творчість. Ось тоді-то мені і захотілося теж спробувати щось написати, висловити свої почуття та емоції.

Розкажи про свій проект і чому така дивна назва?

Перші спроби щось зробити були в 2010 році. Тоді й з’явився проект під назвою 940811. У цьому ж році випустив 2 ЕР. Досвіду було дуже мало, тому, вирішив більше нічого не випускати. поки не наберуся знань і більше досвіду. З 2010 по 2015 виходило кілька синглів, демок і нічого більше. Я завжди намагаюся експериментувати і створити якесь “своє” звучання. Завжди хотілося створити щось своє, а не повторювати роботи чужих виконавців.

Які плани на майбутнє?

Зараз же йде робота над повноцінним релізом. За весь цей час накопичилося багато ідей, та й можливостей в їх реалізації стало більше. Якщо все йтиме як треба, то реліз альбому відбудеться в 2016 році. Можу сказати, що альбом буде відрізнятися від старого матеріалу. Так само, після виходу альбому, спробую виступити з новим і старим матеріалом на сцені, якщо з’явиться можливість і пропозиції. Є так само в планах перейменувати назву проекту перед виходом альбому. 940811 – завжди вважав тестовою назвою. Мені часто говорили, що ця назва не дуже добре запам’ятовується)

Як відбувається процес створення музики і що надихає?

Коли сідаю записувати трек, то спочатку награю і придумую мелодію на піаніно або на гітарі, і шукаю такі, які мене б зачепили. Після цього починаю вже розвивати саму основу. А далі намагаюся експериментувати, створювати щось нове. І даний процес у мене завжди відрізняється від попереднього. Натхнення або приходить само, або з’являється вже під час роботи.

І на останок хочу сказати, що постійно намагаюся знайти якесь джерело натхнення, бо треки виходять цікавіше. Намагаюся зловити хвилю і якщо це виходить, то практично не сплю, не їм, поки не допишу трек. Дуже дивний процес, але дуже захоплюючий. Весь цей час як живу в маленькому світі, який побудував навколо цього треку, і всі думки тільки про нього. Повністю переймаюся в атмосферу, настрій, щоб максимально точно передати картину, яка сидить у мене в голові за допомогою музики.

940811 - український post-rock. Інтерв'ю. | Overdrive.com.ua

Прослухати композиції на Last.FM

Leave a Reply

Be the First to Comment!